Varmeveksler

Hvordan fungerer en varmeveksler?

En varmeveksler er en komponent som overfører varme effektivt fra et medium til et andet - det kan anvendes til bl.a. køling, rumopvarmning og airconditioning. En varmeveksler fungerer på samme måde som en varmepumpe - faktisk er de to præcis det samme. Begge dele fungerer ved at sætte luft eller væske under tryk og derved trække energi/kalorier ud af luften/væsken. Herefter tilføres energien/kalorierne til vand eller luft. Ved brug af en ny varmeveksler kan du spare mange penge, på din energiregning hvert år. Besparelsen er hele året rundt, hvor varmeveksleren kører på fuld kraft. Det er samtidig en miljørigtig løsning som bruger energien rundt om dig, til at varme dit vand eller hus.

Forskellige slags varmeveksler-typer

Der findes forskellige slags varmevekslere - og valget afhænger primært af din grunds størrelse og beliggenhed. Samtidig er dit størrelse på huset også noget at sige. Mindre huse behøver ikke de mest kraftfulde, da der i bund og grund ikke behøves lige så meget energi som et større.

Hvilken varmeveksler-type bør du vælge?

Her kan du se en liste over de forskellige typer:

  • Luft til luft-varmeveksler
  • Luft til vand-varmeveksler
  • Jordvarme-veksler
  • Grundvandsvarmeveksler

Nedenfor står hver varmeveksler-type beskrevet, så det kan hjælpe dig med at vælge den, som passer til dit behov.

Luft til luft-varmeveksler

En luft til luft-varmeveksler producerer varme ved at komprimere luften udenfor. Energien herfra opvarmer frisk luft, som blæses direkte ind i din bolig. Denne løsning er et fornuftigt, grønt alternativ til el-varme.

Luft til vand-varmeveksler

Ved en luft til vand-varmeveksler trækkes den energi, som er ophobet i luften, ud, hvorefter den ”lagres” i varmtvandsbeholderen. Denne løsning er nemmest at installere, da der ikke kræves boring eller udlægning af slanger.

Jordvarme-veksler

Vælger du at bruge en jordvarme-veksler hentes varmen i jordslanger i 300 meters dybde. Herfra "afleveres" varmen inde i boligen og primært til radiatorer. Dette er en større installation, da der skal graves nogle dybe huller i grunden. Dog er det en meget effektiv løsning, og  kan spare dig mange penge i forhold til din varmeregning. En langtidsinvestering, som giver gavn hvert år.

Grundvandsvarmeveksler

En grundvandsvarmeveksler udnytter energien, der er i grundvandet. Grundvandet pumpes op fra en grundvandsboring, hvorefter energien indvindes. Gennem en anden boring sendes vandet tilbage til grundvandet.

Andre varmesystemer

Udover forskellige varmeveksler-typer tilbyder vi også installation og løbende servicering af bl.a. følgende varmesystemer:

Kontakt os

Kontakt os for en uforpligtende snak om hvilken varmeløsning, som passer til din bolig. Vi tilbyder installation og servicering af varmevekslere i følgende områder: Dragør, Tårnby, Kastrup, Hvidovre, Kbh V, Kbh SV, Kbh S, Kbh K, Kbh Ø, Solrød Strand og Frederiksberg.

Her kan du blive klogere på, hvor vi også skaber stærke løsninger: