Varmeveksler

Hvad er en varmeveksler og hvordan fungerer den?

En varmeveksler er en komponent som overfører varme effektivt fra et medium til et andet - det kan anvendes til bl.a. køling, rumopvarmning og air conditioning. En varmeveksler fungerer på samme måde som en varmepumpe - faktisk er de to præcis det samme. Begge dele fungerer ved at sætte luft eller væske under tryk og derved trække energi/kalorier ud af luften/væsken. Herefter tilføres energien/kalorierne til vand eller luft.

Forskellige slags varmeveksler-typer

Der findes forskellige slags varmevekslere - og valget afhænger primært af din grunds størrelse og beliggenhed.

Hvilken varmeveksler-type bør du vælge?

Her kan du se en liste over de forskellige typer:

  • Luft til luft-varmeveksler
  • Luft til vand-varmeveksler
  • Jordvarme-veksler
  • Grundvandsvarmeveksler

Nedenfor står hver varmeveksler-type beskrevet, så det kan hjælpe dig med at vælge den, som passer til dit behov.

Luft til luft-varmeveksler

En luft til luft-varmeveksler producerer varme ved at komprimere luften udenfor. Energien herfra opvarmer frisk luft, som blæses direkte ind i din bolig. Denne løsning er et fornuftigt, grønt alternativ til el-varme.

Luft til vand-varmeveksler

Ved en luft til vand-varmeveksler trækkes den energi, som er ophobet i luften, ud, hvorefter den ”lagres” i varmtvandsbeholderen. Denne løsning er nemmest at installere, da der ikke kræves boring eller udlægning af slanger.

Jordvarme-veksler

Vælger du at bruge en jordvarme-veksler hentes varmen i jordslanger i 300 meters dybde. Herfra "afleveres" varmen inde i boligen og primært til radiatorer.

Grundvandsvarmeveksler

En grundvandsvarmeveksler udnytter energien, der er i grundvandet. Grundvandet pumpes op fra en grundvandsboring, hvorefter energien indvindes. Gennem en anden boring sendes vandet tilbage til grundvandet.

Andre varmesystemer

Udover forskellige varmeveksler-typer tilbyder vi også installation og løbende servicering af bl.a. følgende varmesystemer:

Kontakt os

Kontakt os for en uforpligtende snak om hvilken varmeløsning, som passer til din bolig. Vi tilbyder installation og servicering af varmeveklsere i følgende områder: Dragør, Tårnby, Kastrup, Hvidovre, Kbh V, Kbh SV, Kbh S, Kbh K, Kbh Ø, Solrød Strand og Frederiksberg.

Her kan du blive klogere på, hvor vi også skaber stærke løsninger: