Varmepumper

Spar op til 50 % på varmeregningen. En varmepumpe overfører varme selv ved lavere temperaturer, enten fra luften eller fra jorden, ind i din bolig. Den varme overføres til dine radiatorer, til gulvvarmen eller man kan vælge den bare skal blæse varmen ind. Varmepumper kører på EL, men laver meget mere end tilstrækkeligt EL end den selv skal bruge for at køre, i den forstand kører den gratis. Dette gør varmepumpen langt mere effektiv end dit standard oliefyr.

Det vil dog være en investering at få installeret en varmepumpe ift. til et oliefyr eller et gasfyr, da etableringen af disse er billigere. Men på den lange bane, vil du blive glad for at have lagt de penge. Det skal også nævnes at en varmepumpe er meget mere sparsom for miljøet, da en varmepumpe sænker udslippet af CO2 ret markant.

Med en varmepumpe får du masser af gratis energi - fra jorden eller luften.

En varmepumpe fungere bedst når boligen er velisoleret, da de kan have det svært med boligere, hvor varmen flyver direkte ud. En varmepumpe er billigere i drift, og du kan forvente en rigtig lang levetid, op til 20 år. Samtidig alt efter hvilken type du vælger, er der næsten til intet vedligeholdelse. Fordelene er mange, og en af ulemperne er at det oftest kræver areal eller et apparat uden på din bolig. Den største ulempe er dog den større investering det kræver. Men oftest kan du forvente at den betaler sig tilbage ret hurtigt, kommer dog an på jeres forhold.

Hvorfor kan du med fordel vælge en varmepumpe?

Det kan du, fordi du sparer mange penge på varmeregningen og får en miljøvenlig og fremtidssikret opvarmningsform. 
Den store fidus ved varmepumper er, at den afleverede energimængde fra varmepumpen er 3 til 4 gange større, end den energimængde varmepumpen bruger – og som du betaler for. Man siger, at varmepumpens effektfaktor (COP = Coefficient Of Power) er 3 til 4. Jordvarme er mere energieffektivt end luft-vand varmepumper (Dvs. COP værdien er større) , fordi jordens temperatur om vinteren (oftest) er højere end udeluftens temperatur.

Sådan fungerer en varmepumpe

Varmepumper bliver mere og mere udbredt  i Danmark og i resten af Europa. Princippet er det samme som i et køleskab, hvor der hentes varme fra skabets indre, og hvor det afleveres på skabets bagside. Varme kan ikke selv flytte sig fra et koldt til et varmt sted, derfor skal den "pumpes" af en kompressor/varmeveksler. Deraf navnet varmepumpe.

Hvad er en varmeveksler - læs mere.

Forskellige typer varmepumper - jordvarme, luft/vand og luft/luft

Til boligopvarmning hentes varmen ude og afleveres inde. Der er forskellige typer varmepumper.

  • Jordvarme – her hentes varmen fra 300 meter jordslanger, og den afleveres inde i huset primært til radiatorer (jord/vand-anlæg).
  • Udeluft – varmen hentes fra ude-luften og afleveres inde til radiatorer eller gulvvarme (luft/vand).
  • Luft til luft - udeluft suges ind og sættes under tryk. Indholdet af energi ”trækkes” ud og bruges til at opvarme indblæsningsluft.

Læs også om varmeveksler luft til luft.

Få råd og vejledning om valg varmepumpe

Der både sund og grøn fornuft i at få energi fra en varmepumpe. Kontakt os på tlf 32 55 09 22 med dine tanker – og lad os sammen skabe en løsning, der giver dig adgang til gratis energi til boligen mange år fremover.

Her kan du blive klogere på, hvor vi også skaber stærke løsninger: