Hvad kræver det at få Jordvarme

Jordvarme er en energivenlig måde at varme sin bolig op på. Med jordvarme får du meget billig energi, men det kræver også du er forberedt på en høj installationspris og en opgravet have.

Et jordvarmeanlæg kan koste alt mellem 100.000 til 200.000 kr. Det kræver også at man har et udendørsareal som er ca. dobbelt så stort som sin bolig. Hvis ikke din bolig opfylder dette krav, kan det være en mulighed at gå med lodret jordvarme i stedet for. En ganske fin løsning, men mindre udbredt i Danmark.

Man skal have tilladelse fra kommunen for at lægge jordvarme.

Installation af jordvarme

Med jordvarme får du ligesom ved alle andre varmepumpeløsninger, varmepumpen sat op inde i din bolig. Herfra går der slanger udenfor, som er en del af jordvarmeanlægget. Slangerne henter energien fra jorden og kommer tilbage til huset, for at afgive den varme de har opfanget til brugsvand og bolig.

Vedligeholdelse af jordvarme

Da jordvarmeanlægget ligger under jorden, er kravet til vedligeholdelse meget lavt og har af samme grund en høj levetid på 50-100 år. Dog skal pumpen forventes at skulle skiftes hvert 25 år. Pumpen er tilgengæld den billige del af anlægget at udskifte.

Ved jordvarme skal man være opmærksom på, at man ikke planter træer eller graver dybt der hvor slangerne ligger, da træer og buske m.m. vil skygge for at solen rammer jorden hvor slangerne ligger, så der vil blive dannet mindre varmeenergi. Og begynder man at grave for dybt, vil man at gode årsager risikere at kappe slangerne over.

Slangerne ligger omkring 80-100 cm under jorden, så helt nemt er det heller ikke at ødelægge, medmindre man begynder at grave uden at tænke over det.

Fungerer jordvarme om vinteren?

Om vinteren vil jorden fra sommerperioden stadig være opvarmet og være betydeligt varmere end luft-temperaturerne. Derfor vil jordvarmeanlægget stadig være effektivt om vinteren, men selvfølgelig ikke nær så effektiv som resten af året.

Kontakt os for hjælp til jordvarme

Vi kan hjælpe dig med alt vedrørende jordvarme, så tag du bare kontakten til os, så skal vi nok finde en god løsning til dig. 

Du kan kontakte os på tlf: 32 55 09 22.