Fjernvarme

Fjernvarme er den mest udbredte form for opvarming til danske boliger. Grunden til dette er at anlægget er hurtigt og nemt at installalere. Samtidig er det mere miljørigtig end de gamle opvarmningsløsninger som f.eks. oliefyr. Dit forbrug om året er også mindre ved brug af fjernvarme sammenlignet med et oliefyr. Et moderne fjernvarmeanlæg er mere effektivt end ældre, mest på grund af den teknologiske udvikling, men erfaring viser sig også at anlæggene bliver produceret, så de er mere effektive, og det betyder en mindre varmeregning for jer.

Fjernvarmesystemet skal fungere optimalt - ellers koster det dig penge

Et fjernvarmesystem, som ikke fungerer optimalt, er længere tid om at opvarme din bolig, og det kan mærkes på temperaturen. Men det kan bestemt også ses på din varmeregning, da et ineffektivt fjernvarmesystem er dyrt i drift.

Du kan med fjernvarme også få gulvvarme. Oftest tænker man at gulvvarme er dyrt, dog hjælper det med at holde boligen varm, og du kan derfor skrue ned for radiatorerne. Du kan læse mere om gulvvarme her.

Dårlig afkøling er dyrt

Mange fjernvarmeinstallationer har dårlig afkøling, som kan resultere i en dyrere varmeregning til dig. Når det handler om fjernvarme, er afkøling noget af det vigtigste. Vandet, som kommer fra fjernvarmeværket, har en fremløbstemperatur på 80-95° og bør afkøles til min. 35° i installationer til både varme og varmt vand.

Andre syndere ved fjernvarmeanlægget

Følgende "syndere" er skyld i, at du får en dårlig udnyttelse af fjernvarmen og en højere varmeregning. Det drejer sig om anlæg;

  • Med defekt returbegrænser
  • Uden styring
  • Med forkert indstillet styring
  • Med for små radiatorer
  • Med for gammel varmtvandsbeholder med kappe

Få serviceret dit anlæg og opnå optimal drift

Vi udfører service på alle fjernvarmeanlæg – lige fra mindre installationer i parcelhuse til større anlæg i boligblokke/-komplekser.
Vi anbefaler eftersyn af fjernvarmeanlæg én gang om året eller minimum hvert andet år. Sådan kan du forebygge nedbrud og sikre, at dit anlæg udnytter energitilførslen optimalt, så du kan spare penge og få optimal opvarming.

Vi hjælper også med andre varmesystemer

Udover fjernvarmesystemer kan vi også foretage installation og løbende servicering af bl.a. disse varmesystemer: 

Skal vi hjælpe dig med din fjernvarme?

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne for servicering af fjernvarme-anlæg og installation af fjernvarme.

Vi udfører installation af fjernvarme i hele København, Dragør, Tårnby, Kastrup, Hvidovre, Kbh V, Kbh SV, Kbh S, Kbh K, Kbh Ø, Solrød Strand og Frederiksberg.

Her kan du blive klogere på, hvor vi også skaber stærke løsninger: